​Με παγίδες και δόλωμα… κοτόπουλο θα επιχειρήσουν να πιάσουν την Παρασκευή τον Σήφη, τον κροκόδειλο, ο οποίος έχει γίνει η ατραξιόν στο Φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί αυτοψία το μεσημέρι της Παρασκευής στη λίμνη, ώστε να καθοριστεί η ακριβής τοποθεσία, όπου θα στήσουν τις παγίδες για να μπει ο κροκόδειλος.

Όταν προσδιοριστεί ο χώρος ��υτός, θα αποκλειστεί και θα απαγορευτεί οποιαδήποτε προσέγγιση πολιτών, ώστε να επικρατήσει ηρεμία και ησυχία για να νιώσει ασφαλής ο κροκόδειλος.

sifis1.jpg

«Μπορούμε να στήσουμε διάφορες παγίδες. Αυτό που σκεφτόμαστε αρχικά είναι να κάνουμε μια μεγάλη φάκα που θα βάλουμε το αντίστοιχο τυράκι για τον κροκόδειλο που μάλλον θα είναι κοτόπουλο», είπε ο κ.

Λυμπεράκης, ειδικός ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα η ομάδα των επιστημόνων εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι δύο οι κροκόδειλοι και όχι ένας, διαμηνύοντας ότι είναι έτοιμοι για π��ν ενδεχόμενο.

Όσο για το ποια θα είναι η τύχη του Σήφη; Οι ειδικοί έχουν έρθει σε επαφή με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ, ενώ δεν αποκλείεται να τον κρατήσουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρεθύμνου.