Σε μια πρωτότυπη ενέργεια προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού στην ομάδα τους πλέον φέρεται να συγκαταλέγονται και 2 νεαροί χάκερς, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί για την παράνομη δράση τους.

Η ομάδα του Μανώλη Σφακιανάκη ξεχωρίζει για την έρευνα και την προστασία που προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε την ευχαριστήρια επιστολή του Facebook, στους άντρες της Δίωξης όταν συνέλαβαν τους χάκερς που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της σελίδας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η συγκεκριμένη Υπηρεσία, πρότεινε σε δύο χάκερς, οι ο��οίοι είχαν συλληφθεί να γίνουν κομμάτι της ομάδας της και να προσφέρουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς.

Οι δύο νεαροί, 19 και 16 χρονών αντίστοιχα, είχαν κατηγορηθεί σε ξεχωριστές υποθέσεις «cracking». Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ θα έπρεπε να παρουσιάζονται και δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν.

Η ανακρίτρια όμως πρωτοτύπησε και έκανε μια «διαφορετική και ενδιαφέρουσα» πρόταση στους δύο κατηγορουμένους.

«Θέλετε, αντί να δίνετε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα, να το κάνετε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;» φαίνεται να ρώτησε.

Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο νεαρούς να ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και δήλωσαν πρόθυμοι να το κάνουν.

Σκοπός της Δίωξης είναι να μην πηγαίνουν «χαμένα» τα έξυπνα Ελληνόπουλα αλλά να αξιοποιούνται και να βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία.