Στα… πράσα πιάστηκε 59χρονος καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που έπαιρνε φακελάκι.

Ο καρδιοχειρουργός δεν έβαζε τον ασθενή του που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στο χειρουργείο για bypass αν δεν του έδινε 1.500 ευρώ ως «φακελάκι». Είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασε στο σημείο να του πει ότι δεν θα τον προγραμματίσει για το χειρουργείο, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό. Τελικά το ποσό για να γίνει η εγχείρηση έφτασε στα 500 ευρώ.

Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον ασθενή επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Στις 8 Ιουλίου ο ιατρός, σε νεότερη συνάντησή του με τον νοσηλευόμενο ασθενή, επανέλαβε την παράνομη απαίτησή του, ζητώντας 500 ευρώ, πριν την πραγματοποίηση της εγχείρησης.

Οι συγγενείς του ασθενούς προχώρησαν σε καταγγελία και σε προγραμματισμένη συνάντηση, το πρωί της 9ης Ιουλίου στο γραφείο του ιατρού στο νοσοκομείο, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν ενώ πήγε να παραλάβει το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον περασμένο Μάιο απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο νοσηλευόμενο ασθενή χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης, κατ’ επάγγελμα, εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.