​Ο κροκόδειλος δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπαραχθεί στην Κρήτη. Άλλο τροπικό τοπίο και άλλο τροπικές συνθήκες, επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης με αφορμή τον εντοπισμό του ερπετού.

Ο Γιώργης Μαρινάκης εκφράζει την έγνοια του για τη «σύλληψη» και επιστροφή του κροκοδείλου στο φυσικό του περιβάλλον, ενέργεια η οποία προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη με την άφιξη στην περιοχή ενός ειδικού ερπετολόγου.

«Η ουσία είναι ότι έχει περιφραχθεί ο χώρος» δηλώνει ο δήμαρχος και «την Πέμπτη θα τοποθετηθούν διάφορες παγίδες διότι η επιθυμία όλων είναι να συλληφθεί ζωντανό το ζώο, όχι να σκοτωθεί. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνε�� ήδη αλλά μας ενδιαφέρει να μεταφερθεί ζωντανό».

Ο κ. Μαρινάκης απέκλεισε την περίπτωση της εγκατάλειψης ή διαφυγής του ζώου από τσίρκο. Θεωρεί ότι εγκαταλείφθηκε από ιδιώτη ο οποίος ήταν «ζωόφιλος αλά καρτ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ» εκτιμά «πρόκειται για στραγγαλισμό της φύσης: να προσπαθούμε να φέρουμε συνθήκες Αμαζονίου και Αυστραλίας στην Κρήτη. Αυτά είναι αστεία πράγματα δεν είναι θέμα οικολογίας να μεταφέρεις ένα ζώο σε αφιλόξενο περιβάλλον».

«Πώς θα αναπτυχθεί αυτό το ζώο» διερωτάται «πώς θα αναπαραχθεί και σε ποιες συνθήκες θα ζήσει; Διότι, όπως λένε οι ερπετολόγοι, δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την επώαση όσο και να προσιδιάζουν με τροπικό κλίμα. Δεν είναι σωστές οι συνθήκες. Γιατί άλλο τροπικό τοπίο και άλλο τροπικές συνθήκες».

Σχετικά με τα ανέκδοτα και τις μαντινάδες που προκλήθηκαν από το απρόσμενο περιστατικό, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι η περιοχή άξιζε να διαφημιστεί για πολλούς λόγους όχι μόνο εξαιτίας του δράστη αυτής της ενέργειας.

Σελίδα στο facebook απέκτησε ο Σήφης ο Κροκοδειλάκης

Ο κροκόδειλος απέκτησε δική του σελίδα στο Facebook με την ονομασία Σήφης Κροκοδειλάκης (και οι φίλοι του).

Ο... Σήφης σχολιάζει τις ειδήσεις που τον αφορούν, ανεβάζει φωτογραφίες και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες οπαδούς μέσα σε λίγες μόνο ώρες.