​Η οικονομική κρίση ξεσπιτώνει τους άλλοτε ισχυρούς και επώνυμους που νοικιάζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους βίλες αντί αρκετών χιλιάδων ευρώ.

1.jpg

Με αυτό τον τρόπο κλείνουν "τρύπες" στον προϋπολογισμό τους αλλά ανοίγουν άλλες στην Εφορία καθώς , όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» μόλις μία στις 10 δηλώνεται στον ΕΟΤ .

Πόσα χρήματα όμως πρέπει να διαθέσει κάποιος προκειμένου να περάσει τις διακοπές του σε σπίτι επώνυμου;

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταξύ 8.000 και 10.00 ευρώ την εβδομάδα κυμαίνονται την υψηλή περίοδο οι τιμές ενοικίασης των τουριστικών κατοικιών που φιλοξενούν έως και 10 άτομα σε δημοφιλείς προορισμούς με τον τζίρο να αγγίζει τα 100 εκατ.ευρώ!

Για παράδειγμα, οι τιμές στην βίλα του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά ξεκινούν από 2000 ευρώ την βραδιά ανάλογα την περίοδο και την διαθεσιμότητα, ενώ για να μείνεις σε μια από τις τέσσερις βίλες του σχεδιαστή Πάνου Ζήνα που διαθέτουν μεταξύ άλλων γήπεδο τένις και ελικοδρόμιο, πρέπει να «σκάσεις» από 800 έως και 2.500 ευρώ την βραδιά…. ! Στο συγκρότημα των τριών ανεξάρτητων κατοικιών της διακοσμήτρι��ς και σχεδιάστριας Μίνας Καραγιάννη, εκεί που φιλοξενήθηκε και η οικογένεια Καρντάσιαν οι τιμές ξεκινούν από 1500 ευρώ!

mykonos800_250214.jpgvilles-paros-ysterni-sdoe-660.jpgimages435BUJC7.jpgmykonos_028.jpg

Δεν ε��ναι όμως όλοι οι ιδιοκτήτες συνεπείς με την εφορία … η συντριπτική πλειοψηφία σύμφωνα με την εφημερίδα νοικιάζει τα σπίτια της παράνομα, χωρίς να προχωρήσει στην έκδοση του ειδικού σήματος λειτουργίας τουριστικής επιπλωμένης κατοικίας του ΕΟΤ, σύμφωνα με τον οποίο, το ακίνητο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 80τμ.

"Μέσα σε μια ημέρα μόνο κατατέθηκαν 110 αιτήσεις για ειδικό σήμα ΕΟΤ. Ήδη εκκρεμούν 200 αιτήσεις και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε ξεπεράσει τις 1000" είπε στην εφημερίδα ο προϊστάμενος του οργανισμού στην Σύρο Μ.Παράβαλος

Νόμιμα ή παράνομα όλοι είναι σε θέση σήμερα να διαπραγματευτούν την ενοικίαση των κατοικιών τους αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος ενοικιαστής . Ανάμεσα τους βρίσκο��ται και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Εκτός από τον πρώην υπουργό Γ.Ραγκούση, ο οποίος νοικιάζει την υπερπολυτελή βίλα του στην Πάρο για 14000 ευρώ την εβδομάδα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, νοικιάζει την βίλα του στην Σέριφο αντί 6628 ευρώ την εβδομάδα.

ragkousi.jpguntitled.png


φωτο αρχείο