​Έτοιμοι να βάλουν μπλόκο στην παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι οι πρώην ιδιοκτήτες των εκτάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, 400 παλαιοί οικοπεδούχοι των κτημάτων που έχουν απαλλοτριωθεί, είναι έτοιμοι να καταθέσουν αγωγές διεκδικώντας τις περιουσίες, γεγονός που μπορεί να σταματήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίησή του.

«Το κράτος θα έβγαζε περισσότερα χρήματα αν πουλούσε ξανά σε μας τις εκτάσεις. Δυστυχώς το κράτος έχει επιλέξει να αυθαιρετήσει προς όφελος ενός ιδιώτη και να γεμίσει την περιοχή με εμπορικά κέντρα και πολυκατοικίες» δηλώνει ο κ.Νικόλαος Συμιγδαλάς, πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών απαλλοτριωθέντων κτημάτων Ελληνικού.

Όπως αναφέρουν οι πρώην ιδιοκτήτες, βάσει του νόμου 1731, όταν ένα οικόπεδο απαλλοτριωθεί για λόγους κοινής ωφελείας, αν αυτοί οι λόγοι παύσουν να ισχύουν, τότε οι παλαιοί ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να εγείρουν αξιώσεις.

Ο κ. Συμιγδαλάς προσθέτει: «Μας πήραν τα κτήματα για να γίνει το αεροδρόμιο. Εφόσον δεν υφίσταται το αεροδρόμιο μπορούμε να διεκδικήσουμε την επιστροφή των οικοπέδων».

Οι πρώην ιδιοκτήτες μάλιστα, έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα από το 2002 όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Real News και τώρα αναμένεται να είναι ακόμα περισσότεροι αυτοί που θα διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, οι οποίες απαλλοτριώθηκαν το διάστημα από το 1958 έως το 1962.