​Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ισόβια δεσμά τον 21χρονο ναυτικό, Θανάση Σχοινά, που σκότωσε την 25χρονη αεροσυνοδό, Μόνικα Κωνσταντινίδου, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Το έγκλημα ερωτικού πάθους πραγματοποιήθηκε, το καλοκαίρι του 2013 και αποκαλύφθηκε λίγες μέρες αργότερα.

Συγκεκριμένα ο νεαρός κατηγορείτο ότι δολοφόνησε πέρσι τον Αύγουστο την αεροσυνοδό σύντροφό του και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της σε ρυάκι, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της εξόδου προς τους Ευζώνους.

Το δικαστήριο ομοφώνως έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την πράξη της δολοφονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, απορρίπτοντας προηγουμένως -πάλι ομόφωνα- το αίτημά του για χορήγηση ελαφρυντικών.

Το αποτέλεσμα της δίκης, η οποία ξεκίνησε -κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας- την περασμένη Τετάρτη, προκάλεσε την ικανοποίηση των συγγενών της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι κατά την έναρξη της διαδικασίας αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο.

Επρόκειτο για έγκλημα ερωτικού πάθους, καθώς, η 25χρονη είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα από τον σύντροφό της να διακόψουν τη διάρκειας 2,5 ετών σχέση τους. Όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το μοιραίο βράδυ της 10ης Αυγούστου ο δράστης, σπουδαστής τότε στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, συναντήθηκε με την 25χρονη στο σπίτι συγγενικού προσώπου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισής τους.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, απέδωσε την πράξη του σε ατύχημα ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Είπε ότι το μοιραίο βράδυ, συνάντησε την 25χρονη κοπέλα, συνευρέθηκαν ερωτικά αλλά στη συνέχεια εντόπισε κάποια ύποπτα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο της παθο��σας. "Θόλωσα επειδή πίστεψα ότι με απατούσε" ανέφερε ο κατηγορούμενος περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος. "Την έβρισα άσχημα, με έβρισε και αυτή και την απώθησα με το χέρι" ανέφερε , επισημαίνοντας ότι η άτυχη κοπέλα τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την πτώση της.

Το κατηγορητήριο όμως κάνει λόγο για στραγγαλισμό, συνέπεια του οποίου επήλθε ο θάνατος της κοπέλας.

Όταν ο δράστης διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή, επιχείρησε να εξαφανίσει το πτώμα της, το οποίο αφού τοποθέτησε σε μαύρη σακούλα, το μετέφερε μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και το πέταξε στην εθνική οδό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, ο νεαρός μετέβη αρχικά στη Βουλγαρία κι έπειτα στην Τουρκία. Τελικά, ύστερα από έξι μέρες παραδόθηκε στην Αστυνομία, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε πετάξει το πτώμα.