​Σε εξέλιξη βρίσκεται σφοδρή πολιτική σύγκρουση με την «Μικρή ΔΕΗ» να βρίσκεται στο επίκεντρο.Ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητά να συλλέξει τις απαραίτητες 120 υπογραφές για να τεθεί στη Βουλή το ζήτημα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ενώ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σκληρύνει την στάση της απέναντι στους απεργούς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η διοίκηση της ΔΕΗ εναντίον της ΓΕΝΟΠ, ώστε να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα δώσει ένα μικρό χρονικό περιθώριο στους εργαζόμενους για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Αν δεν συμβεί αυτό τα φύλλα πορείας είναι έτοιμα για να επιδοθούν στους εργαζομένους, μιας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επίταξη.

Την Πέμπτη το απόγευμα υπήρξαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές, που όμως δεν ξεπέρασαν τη μία ώρα, ενώ δεν αποκλείεται και την Παρασκευή να υπάρξουν και νέες διακοπές.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για ενδεχόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 210 – 6241860.