Πριν καν πάρουν το πτυχίο στα χέρια τους έχουν δουλειά. Είναι οι απόφοιτοι του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με έδρα την Καρδίτσα. Όπως ο Γιάννης Μπόθος αριστούχος , που ορκίστηκε πριν από λίγες ημέρες, και ήδη έχει προτάσεις για δουλειά.

«Ήδη έχω κάποιες προτάσεις, μιλάω με κάποιες εταιρείες, βέβαια τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν δυο χρόνια πριν, αλλά είναι θετικά. Απόφοιτοι του τμήματος και πρώην συνάδελφοι έχουν κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, δουλεύουν σε μεγάλα σχεδιαστικά γραφεία και κάποια άτομα είναι στελέχη σε μεγάλα γραφεία παραγω��ής στην Ελλάδα. Υπάρχει απορρόφηση σε μεγάλα γραφεία στην Ολλανδία.» σημειώνει ο Γιάννης.

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε υπερήφανοι γιατί με τη λήψη του πτυχίου, να μην σας πω και νωρίτερα, ένας σημαντικός αριθμός αποφοίτων, έχει ήδη βρει την πρώτη του δουλειά» αναφέρει ο Μιχάλης Σκαρβέλης πρόεδρος του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Τα ποσοστά απορροφητικότητας στην αγορά εργασίας είναι εκπληκτικά. Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια έφτανε το 90%. «Στις 10 Ιουνίου είχαμε ορκωμοσία. Το 77% έχει εργασία σχετική με το πτυχίο του.» τονίζει ο Μιχάλης Σκαρβέλης.