​Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέρριψε το αίτημα του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να ασκηθεί αναίρεση στο βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη μαζί με 33 ακόμα άτομα για το σκάνδαλο της PROTON BANK.

Ο επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί και δικογραφία για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας), θα δικαστεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία ο κ. Λαυρεντιάδης , ως πρόεδρος του ΔΣ της Proton Bakn, έδινε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 500.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ ήδη είχε εξαντληθεί το 18μηνο προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση των δανείων της Proton Bank και αποφυλακίστηκε για αυτή με ιδιαίτερα επαχθείς όρους, όπως να μην απομακρύνεται από σπίτι του και να διανυκτερεύει πάντα σε αυτό , αφαίρεση διαβατηρίου και ταυτότητας κπ.