​Ένα αποτρόπαιο θέμα αντίκρισαν κάτοικοι του Αμπελώνα Θεσσαλίας, οι οποίοι είδαν τα σκυλιά τους νεκρά ή να σπαράζουν απ' τους πόνους όταν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή κάποιος ασυνείδητος ανέλαβε «επιχείρηση» δηλητηρίασης όλων των οικόσιτων σκύλων σε γειτονιές της περιοχής.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες από φόλες που ρίχτηκαν σε αυλές σπιτιών περίπου 10 σκυλιά βρήκαν φρικτό θάνατο και άλλα γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων καταγγέλλουν το γεγονός και υποστηρίζουν ότι όσες ενδείξεις υπάρχουν για τον υπεύθυνο αυτού του εγκλήματος να τον αποκαλύψουν και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Ο κ. Δήμος Λυγούρας ιδιοκτήτης δύο σκυλιών τα οποία όπως είπε ποτέ δεν πείραξαν άνθρωπο, αντίθετα ήταν πολύ ήσυχα και αγαπητά, δήλωσε ότι βρέθηκαν από τα μικρά παιδιά του να σφαδάζουν από τους πόνους.

Το μαύρο σκυλί δεν άντεξε και ξεψύχησε ενώ το άλλο αναρρώνει. Επίσης ο κ. Λυγούρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να καταγγείλω την άνανδρη και αναίσθητη πράξη ενός συνανθρώπου μας που με δηλητήριο αφαίρεσε τη ζωή αρκετών σκύλων μεταξύ αυτών και του δικού μου. Θέλω να του μεταφέρω ότι αφαίρεσε τη χαρά δυο μικρών παιδιών που αγαπούσαν και έπαιζαν με τον σκύλο τους ο οποίος τους συντρόφευε και τους προστάτευε. Ελπίζω οι τύψεις να τον κάνουν να αναθεωρήσει την πράξη που έκανε και να έχει μετανιώσει».

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Και ενώ τα παραπάνω αποτρόπαια συνέβησ��ν στον Αμπελώνα, στην πόλη του Τυρνάβου υπάρχουν καταγγελίες για επιθέσεις γεννημένης μεγαλόσωμης σκύλας, στην πλατεία Μεσοχωρίου η οποία είναι άκρως επικίνδυνη και επιτίθεται σε πολίτες και κυρίως σε ανυποψίαστα μικρά παιδιά.

Οι περίοικοι ζητούν από τη δημοτική αρχή Tυρνάβου να βρεθεί ένας τρόπος όπως το επιθετικό αυτό σκυλί να μεταφερθεί σε κυνοκομείο ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες οι οποίοι διαφορετικά θα πάρουν μέτρα προστασίας από μόνοι τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό.