​Σε λίγες μέρες θα ανοίξει και πάλι η πανέμορφη παραλία του Μύρτου, που είχε κλείσει με απόφαση του υπουργείου Υποδομών, λόγω των κατολισθήσεων που είχαν προκαλέσει αρκετές ζημιές μετά από τον μεγάλο σε��σμό στην Κεφαλλονιά.

myrtos1.jpeg

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στην Κεφαλλονιά για να επιθεωρήσει την πορεία των έργων στο λιμάνι στο λιμάνι του Ληξουρίου και στο οδικό δίκτυο του νησιού και ανακοίνωσε ότι ο Μύρτος θα είναι και πάλι προσβάσιμος.

myrtos2.jpeg

Όπως είπε, η πρώτη φάση των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών έχει ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος και ήδη έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση με την δημοπράτηση των έργων που αφορά στα δυτικά κρηπιδώματα και τον υπήνεμο μόλο στο λιμάνι του Ληξουρίου.

myrtos3.jpeg

Όσον αφορά στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ήδη έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση τριών εργολαβιών, οι δύο εκ των οποίων αφορούν μέτρα αντιμετώπισης βροχοπτώσεων και αποκατάστασης βλαβών που προκλήθηκαν σε επιχώματα και τοίχους αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.