​Ένα πετυχημένο μέτρο που χαιρετίστηκε από όλους τους καταναλωτές φαίνεται ότι οι κατεστημένες αντιλήψεις προσπαθούν να το ξηλώσουν. Ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής με απόφασή του αλλάζει από σήμερα την ημερήσια εφημερία που ήταν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και γίνεται 8 το πρωί με 8 το βράδυ, γεγονός που παρασύρει και το ωράριο των διευρυμένων.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014 ήταν 450 φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο, το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου χρόνου είναι λιγότερα από 200 ενώ όσοι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν το διερυμένο, νιώθουν χαρούμενοι με την επιλογή τους καθώς όπως λένε εξυπηρετούν όλες τις ώρες το καταναλωτικό κοινό.

Η κίνηση αυτή του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής να αλλάξει την ημερήσια εφημερία οδηγεί το Υπουργείο Υγείας σε διευκρινιστική εγκύκλιο που θα ρυθμίζει το καθεστώς των εφημεριών και τα απογεύματα.

Ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει το ωράριο των φαρμακοποιών και τη μείωση που παρατηρείται σε όσα φαρμακεία τηρούσαν το διευρυμένο ωράριο μέχρι τώρα.