​Ζεστάθηκε η αγορά λόγω του μουντιάλ, αφού μια σειρά από επαγγέλματα ανέκαμψαν την τελευταία περίοδο λόγω και των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας, ενώ κάποια άλλα επαγγέλματα είδαν τις εισπράξεις να μειώνονται.

Και μπορεί η Εθνική να μην προχώρησε στους οκτώ του παγκοσμίου κυπέλλου, κάποιοι όμως βρήκαν μια καλή ευκαιρία να αλλάξουν την παλιά τους τηλεόραση με μια καινούργια, τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να απολαμβάνουν τους αγώνες του μουντιάλ. Το αποτέλεσμα ήταν τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών να κάνουν «χρυσές» δουλειές!

Στην Ελλάδα, Μουντιάλ σημαίνει παρέα, καφετέρια και μπύρα! Στις περισσότερες καφετέριες τοποθετήθηκαν μεγάλες οθόνες για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, με τους θαμώνες να παρακολουθούν ποδόσφαιρο, και τους ιδιοκτήτες να βλέπουν τις εισπράξεις της ημέρας να αυξάνονται.

Ο Σαμαράς, ο Καραγκούνης και τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής, φρόντισαν όμως να κρατήσουν στο σπίτι, μπροστά στις… τηλεοράσεις πολύ κόσμο. Το ποδόσφαιρο όμως θέλει και φαγητό και για αυτό σουβλατζίδικα και πιτσαρίες έτρεχαν και δεν προλάβαιναν τις παραγγελίες!

Και επειδή το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, κάποιοι την ώρα που έχει αγώνες… κατεβάζουν ρολά λόγω αναδουλειάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ταξί, αφού κυρίως τα βράδια που έ��αιζε η Εθνική μας, δεν «κουνιόταν φύλλο» στους δρόμους!

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα περισσότερα σινεμά, οι παραστάσεις μοιάζουν με ιδιωτικές, οι εισπράξεις από τα εισιτήρια έχει μειωθεί πολύ, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που θα αφήσουν την μαγεία της μπάλας…. για την έβδομη τέχνη.