Στη μια το μεσημέρι της Τρίτης θα μπορούν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων να αρχίσουν τους υπολογισμούς για να γνωρίζουν κατά προσέγγιση σε ποια σχολή έχουν περάσει.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις θα σημειώσουν αύξηση σε πολλές σχολές και ιδιαίτερα σε αυτές που είναι υψηλής ζήτησης. Σε Νομικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές καταγράφεται σημαντική άνοδος. Πτωτική, αντιθέτως, εμφανίζεται η τάση στην Ιατρική, στις Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές καθώς και σε αρκετά τμήματα ΤΕΙ. Στις Στρατιωτι��ές Σχολές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.

Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δημιουργηθεί απο το υπουργείο παιδείας. http://exams.it.minedu.gov.gr

Την ίδια ώρα, ορατό περισσότερο από κάθε άλλη φόρα είναι το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Μάλιστα την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η σύγκλητος για να λάβει οριστικές αποφάσεις.

«Η απόφαση των διοικητικών υπάλληλων που λή��θηκε με την συμμετοχή μόλις 30 ατόμων σε σύνολο 887 εμποδίζει και πολλούς φοιτητές να πάρουν το πτυχίο τους και να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Εντωμεταξύ, δεν υπή��ξε συμφωνία για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών στη συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Τα νέα κριτήρια προβλέπουν σύμφωνα με πληροφορίες του Star:

- Θα υπάρχει μέριμνα, ώστε, αδέρφια φοιτητές να μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη

- Θα μπορεί να γίνεται ανταλλαγή φοιτητών από ίδρυμα σε ίδρυμα. Και έτσι δεν θα επιβαρύνονται τα πανεπιστήμια.

- Οι μετεγγραφές θα γίνονται στην αρχή της χρονιάς με διαδικασίες - εξπρές

- Η τελική επιλογή για τις μετεγγραφές θα γίνεται από τα ίδια τα ιδρύματα