​Συνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οι διατάξεις του νόμου Παυλόπουλου που προβλέπουν την αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου στελεχών της δημόσιας διοίκησης χωρίς την πρόβλεψη αποζημίωσης.

Ετσι, χωρίς αποζημίωση θα απολύονται διευθυντές, γενικοί διευθυντές και προϊστάμενοι δημοσίου και σχετικών νομικών προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης, παρά την αρνητική εισήγηση τόσο του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, όσο και της νυν εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Η απόφαση ελήφθη με μειοψηφία 9 μελών και έδωσε τέλος σε μια υπόθεση που έχει απασχολήσει πολλάκις τον Άρειο Πάγο. Οι αρεοπαγίτες με τις υπ΄ αριθμ. 5 και 6/2014 αποφάσεις τους θεωρούν τις συγκεκριμένες θέσεις «πολιτικής εμπιστοσύνης» καθώς μέσω αυτών ασκείται κυβερνητική πολιτική αφού η πρόσληψη τους : «…υπαγορεύθηκε προεχόντως από λόγους πολιτικής εμπιστοσύνης, όπως συμβαίνει ύστερα από μια κυβερνητική μεταβολή, όποτε εκτιμάται ότι πρόσωπα που έχουν επιλεγεί και προσληφθεί με βασικό κριτήριο την προς αυτά εμπιστοσύνη μιας συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας βρίσκονται σε δυσχέρεια να εξακολουθήσουν την άσκηση των καθηκόντων τους και να συνεργαστούν με τη νέα πολιτική ηγεσία, μετά την αποχώρηση εκείνου που τα είχε επιλέξει».

Τους αρεοπαγίτες τους απασχόλησε περίπτωση διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, που εργαζόταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ο οποίος απολύθηκε κατ’ εφαρμογή του Ν. 3260/2004, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.