Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, και συγκεκεριμένα στην πλατεία Σπυρίδωνος Τρικούπη.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εισέβαλαν σε διαμέρισμα της περιοχής στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένουν άτομα Κουρδικής καταγωγής, που φέρονται να συνδέονται με την κουρδική οργάνωση DHKP-C, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική.

Στόχος της Αντιτρομοκρατικής, είναι να ερευνήσει το διαμέρισμά ώστε να βρει στοιχεία (όπλα, ηλεκτρονικά αρχεία) που θα τους οδηγήσουν στη δράση της οργάνωσης.

Στο σημείο έντονη είναι και η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις προσαγωγές ατόμων.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση αφορά το φουσκωτό που είχε εντοπιστεί το περασμένο καλοκαίρι αναμέσα σε Χίο και Οινούσσες, φορτωμένο με όπλα.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Τότε για την υπόθεση είχαν συλληφθεί οχτώ άτομα, έξι στη Χίο και δύο Κούρδοι στην Αθήνα μετά από έρευνες στα Εξάρχεια.