​Κοντά σε κατοικημένες περιοχές μαίνεται για δεύτερη συνεχή ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

hfgh.jpg
Στο πόδι βρίσκονται πλέον και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, όπως η Λάρυμνα, το Μαρτίνο και το Μάζι, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να μην επεκταθεί και σε αυτούς τους οικισμούς.

uigt.jpg
Το πιο ανησηχυτικό είναι ότι το κύριο μέτωπο έχει διασπαστεί σε διάσπαρτες εστίες, ενώ οι φλόγες αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Untitled.jpg
Στο σημείο βρίσκονται από χθες, 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ομάδα 13 ατόμων πεζοπορίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες προστέθηκαν σήμερα και 4 αεροσκάφη.

yufluilguig.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχει φτάσει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των κατοίκων στις περιοχές Μάζι - Μαλεσίνα - Λάρυμνα - Μαρτίνο.

Μάλιστα, σε Μάζι και Μαλεσίνα χτυπήσαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.

Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Γαλατάκι Κορινθίας, έλαβε τέλος, ενώ κατάφερε να κάψει ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και πολλά στρέμματα με ελιές, πεύκα και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο, παραμένουν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 27 οχήματα και 54 πυροσβέστες, καθώς και 17 πεζοπόροι, ώστε να αντιμετωπίστουν πιθανές αναζωπυρώσεις.