​Μια νέα οικιακή συσκευή που ακούει ηχητικά μηνύματα και εκτελεί τις δουλειές του σπιτιού είναι έτοιμη να βγει στην αγορά της χώρας μας, ενώ ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από την Αμερική.

Ο λόγος για την συσκευή Housemaid που είναι δημιούργημα μια δεκαμελούς ομάδας Θεσσαλονικιών και υπόσχεται να λύσει τα χέρια της Ελληνίδας νοικοκυράς.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια θαυματουργή βαλίτσα, στην οποία μπορεί ο καθένας να μιλήσει κι αυτή να εκτελέσει τις εντολές του.

Η HOUSMADE ανάβει τα φώτα, ανοίγει τα στόρια και μπορεί μέχρι και τα τελευταία νέα να σου πει από την Ελλάδα και τον κόσμο.

«Η συσκευή δίνει απόλυτο σεβασμό σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε τυφλούς, αλλά και στον οποιονδήποτε έχει ένα απλό πρόβλημα όρασης. Ο μόνος τρόπος για να αλληλοεπιδράσουν αυτοί οι άνθρωποι με το σπίτι τους είναι η φωνητική τεχνολογία. Ο καθένας μπορεί να μιλήσει στη συσκευή και να κάνει την εργασία», δήλωσε ο κ. Λ. Παπαγεωργίου, επικεφαλής της ομάδας των Θεσσαλονικιών που ανακάλυψαν την πατέντα.

Ήδη η ομάδα έχει πολλές επενδυτικές προτάσεις από Αμερική. Μάλιστα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εκδοθεί όλα τα πιστοποιητικά, ώστε να βγει στην αγορά.