​Αυτοψία έκανε το STAR στο πλοίο ΝΟΟR ONE που μετέφερε πάνω από δυο τόνους ηρωίνη στην Ελλάδα.

Όπως θα δείτε το κύκλωμα είχε κατασκευάσει μια ειδική μεταλλική κρύπτη μέσα στις δεξαμενές του πετρελαίου όπου είχε τοποθετήσει την ηρωίνη σε πλαστικές συσκευασίες. Οι έρευνες του λιμενικού συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να ανακαλυφθούν και άλλες ποσότητες.

Ο δημοσιογράφος του STAR Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκε στο πλοίο του θανάτου και το πρώτο σημείο στο οποίο έκανε αυτοψία ήταν η δεξαμενή πετρελαίου μέσα στην οποία το κύκλωμα είχε κρύψει πάνω από 2 τόνους ηρωίνη.

Οι ειδικοί μιλούν για επαγγελματίες που είχαν φροντίσει να εκμεταλλευτούν κάθε χώρο του καραβιού που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Στους χώρους του πληρώματος η εικόνα με τα παρατημένα πιάτα και την ακαταστασία δείχνει ότι κάτι απότομο συνέβη. Πιθανότατα η επέμβαση του λιμενικού που συνέλαβε τα μέλη του κυκλώματος που μετέφερε την ηρωίνη. Και σε αυτούς τους χώρους επικεντρώθηκε ο έλεγχος του λιμενικού.

Το πλοίο όπως θα δείτε και από τις εναέριες εικόνες από την ειδική κάμερα του STAR είναι ένα σαπιοκάραβο χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Η σκουριά έχει διαβρώσει όλα τα μέταλλα.

Μάλιστα σε έναν κλειστό χώρο που περνούν κεντρικές σωληνώσεις υπήρχε γραμμένη μια προειδοποίηση στα ελληνικά: «προσοχή βόμβα» θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πόσο επικίνδυνος είναι ο χειρισμός του συστήματος.

Ο ειδικός επιθεωρητής του πλοίου ξεκαθάρισε ότι η έρευνα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και στις υπόλοιπες δεξαμενές πετρελαίου.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...