​Δύο πρόσωπα, ένας Έλληνας και ένας Τούρκος βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών για το καρτέλ της ηρωίνης.

Ο Έλληνας φέρεται να έχει σχέση με τη ναύλωση του Noor One και τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης. Ο Τούρκος θεωρείται από τους εγκεφάλους του κυκλώματος και εξαφανίστηκε όταν άρχισαν οι πρώτες συλλήψεις, καθώς πρόλαβαν και τον ενημέρωσαν με γραπτό μήνυμα.

Ναυτικός πράκτορας καίει τον εφοπλιστή και τον Αλβανό κατηγορούμενο αφού τους αναγνωρίζει ως τους ανθρώπους που πήγαν στο γραφείο του για να τους βρει θέση για το πλοίο που μετέφερε τα ναρκωτικά.

«Πριν από ένα μήνα πήγαν στο πρακτορείο του δύο άνδρες που του συστήθηκαν ως Σ. και ο δεύτερος ως ΓΜ οι οποίοι του ζήτησαν να διερευνήσει αν υπάρχει θέση αγκυροβολίας στην περιοχή της Ελευσίνας γιατί σκόπευαν να φέρουν ένα δεξαμενόπλοιο με το όνομα "NOOR ONE"» είπε ο ναυτικός πράκτορας.

Οι δύο κατηγορούμενοι μαζί με τον πράκτορα ήταν στην Βλήχα όταν έδεσε το δεξαμενόπλοιο. Ο ίδιος άνθρωπος μιλάει για την παρουσία του Ιρανού συνοδού των δύο τόνων ηρωίνης στο πλοίο:

«Στις 7 Ιουνίου, το μεσημέρι, το πλοίο έφθασε και έδεσε στην περιοχή Βλήχα. Στο σημείο βρίσκονταν οι δύο προαναφερθέντες με εκείνον. Όλοι μαζί ανέβηκαν στο πλοίο για την διενέργεια κατάπλου του. Όταν είδε την κατάσταση πληρώματο�� διαπίστωσε ότι ένας άνδρας Ιρανικής καταγωγής βρισκόταν μέσα ως επιβάτης. Μετά από ερώτησή του ο ΓΜ του είπε ότι αυτός ήταν άνθρωπος της εταιρείας».

Σήμερα άρχισαν να απολογούνται οι 14 νέοι συλληφθέντες. Το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά πέρασαν τέσσερις Ινδοί, μέλη του πληρώματος του Noor One, οι οποίοι ζήτησαν να απολογηθούν χωρίς δικηγόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν κάθε σχέση με το φορτίο του λευκού θανάτου και ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τι μετέφερε το πλοίο. Μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Εκτός από τους 14, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να κληθούν από τις δικαστικές αρχές για κατάθεση και Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν συνεργασία με τον ήδη προφυλακισμένο εφοπλιστή ή είχαν σχέση με τη ναύλωση του πλοίου και επαφές με την εκπρόσωπο της εταιρείας που ανήκει. Και αυτό σε μια προσπάθεια οι αρχές να καταλήξουν στις διαδρομές του πλοίου και τα φορτία που είχε μεταφέρει.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ίσως κληθούν είναι επιχειρηματίας που φέρεται να είχε επαφές με την εκπρόσωπο της εταιρείας για τη ναύλωση του δεξαμενόπλοιου.

Στην εταιρεία του παλαιότερα ήταν μέτοχος στέλεχος ΠΑΕ που το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και είχε αθωωθεί.