​Προφυλακιστέα κρίθηκαν τέσσερα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, «NOOR ONE», μετά από την απολογία τους στον τρίτο τακτικό ανακριτή Πειραιά.

Οι τρεις ναύτες και ο μηχανικός, όλοι Ινδικής καταγωγής, δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με το καρτέλ ναρκωτικών που αποκάλυψε το Λιμενικό και την μεταφορά άνω των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι φέρεται να υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι δεν είχαν καμία γνώση ότι το πλοίο μετέφερε ηρωίνη και ότι η επίσημη ενημέρωσή τους ήταν ότι το πλοίο θα δέσει στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε επισκευές.

Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στους ανακριτές, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε κοτέτσια στο Κορωπί, εμπλέκονται 14 άτομα, δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός, δύο Έλληνες, ένας 32χρονος και μια 53χρονη, η οποία φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ο 47χρονος Ιρανός μάλιστα ή��αν να απολογηθεί κι αυτός σήμερα, όμως ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο, ώστε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ο Ιρανός φέρεται να έχει αποκαλύψει ότι το «NOOR ONE» παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ Πακιστάν και Ομάν από ένα πλοιάριο, από το οποίο επιβιβάστηκε κι εκείνος ως συνοδός του εμπορεύματος.

Για τις… υπηρεσίες του μάλιστα θα έπαιρνε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ.

Την Τετάρτη θα απολογηθούν ο 32χρονος Έλληνας και ο 47χρονος Ιρανός, ενώ την Πέμπτη έχει σειρά η 53χρονη Ελληνίδα και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Εναντίον και των 14 συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος έχει σχηματισθεί ξεχ��ριστή δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες.