​Αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση μεταφοράς άνω των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα τα έξι μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» κατά την απολογία τους στον τρίτο τακτικό ανακριτή Πειραιά!

narkotika216355.jpg
Τα μέλη του πληρώματος, όλοι Ινδοί υπήκοοι, φέρεται να υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν για το φορτίο της ηρωίνης και ότι το πλοίο ερχόταν στην Ελλάδα αποκλειστικά για επισκευαστικές εργασίες.

Οι συλληφθέντες, αφού ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους στον ανακριτή χωρίς την παρουσία δικηγόρου, καθώς οι ίδιοι αρνήθηκαν την εκπροσώπησή τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αναμένεται η ειδική συνεδρίαση ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.

Στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, φέρεται να εμπλέκονται 14 άτομα: 10 μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκ��ς υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος και μια 53χρονη η οποία φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

O 47χρονος Ιρανός είναι ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Κανονικά, ήταν να προσαχθεί και αυτός σήμερα στα δικαστήρια αλλά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρανός φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης.

Φέρεται επίσ��ς να έχει υποστηρίξει ότι για τον ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ).

Το πλοίο φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Αύριο, θα απολογηθούν ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον Ιρανό υπήκοο, ενώ την Πέμπτη, η Ελληνίδα με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος του πλοίου.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάπ��ιους από τους συλληφθέντες, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο θα γίνει αύριο το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αποκάλυψε ο Βαρβιτσιώτης για την υπόθεση με την ηρωίνη