​Σοκ έχει προκαλέσει η αποκαλύψη ότι μια ανήλικη κοπέλα εκδιδόταν για να πληρώνει το ενοίκιο στο θείο της!!! Η υπόθεση με πρωταγωνιστές έξι άνδρες, πέντε Βούλγαρους και έναν Έλληνα, εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Όπως προέκυψε, από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2012 η ανηψιά 23χρονου Βούλγαρου, η οποία τότε ήταν 16 χρόνων βρισκόταν στην Κρήτη και ζούσε με το θείο της, στον οποίο ο πατέρας της κοπέλας είχε εμπιστευθεί την ανατροφή της κόρης του.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η κοπέλα ήρθε σε ερωτική επαφή με το 42χρονο Έλληνα, περίπου 10 φορές με αντάλλαγμα την καταβολή από τον Έλληνα του ενοικίου που η ανήλικη πλήρωνε στο θείο της. Κι όλα αυτά, όπως αναφέρεται εν γνώση του θείου της, ο οποίος "έκανε πλάτες" και οποίος κατηγορείται για μαστροπεία, για την υπόθεση αυτή.

Ο Έλληνας από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν ήταν επαφές επί πληρωμή αλλά ερωτική σχέση μεταξύ τους, ενώ την ίδια στιγμή το βούλευμα κάνει λόγο για "αμοιβή" 100 ευρώ μηνιαίως για τις ερωτικές τους συνευρέσεις, επί 4 μήνες που διήρκεσαν οι επαφές.

Παράλληλα οι έξι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει μέσα στο 2012, κλοπές διαφόρων αντικειμένων στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου αλλά και στο Αστρίτσι του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί βρήκαν μηχανήματα που είχαν κλαπεί από τη Μουσούτα, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν κυρίως ξυλοκοπτικά, τρυπάνια, χορτοκοπτικά, και άλλα εργαλεία, τα οποία είχαν κλαπεί από εξοχική κατοικία στο Αστρίτσι.