Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι πρώτοι από τους 14 συνολικά συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη μεταφορά των 986 κιλών ηρωίνης. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.

Όλοι οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Εισαγγελία το βράδυ της Κυριακής και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Το πρωί της Τρίτης απολογούνται ορισμένοι από τους Ινδούς ναυτικούς του πληρώματος, την Τετάρτη ο 47χρονος Ιρανός και ένας 32χρονος Έλληνας, την Πέμπτη η 53χρονη εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας και οι υπόλοιποι Ινδοί του πληρώματος.
Η υπόθεση συνδέεται άμεσα με τον εντοπισμό ηρωίνης άνω του ενός τόνου, που κατασχέθηκε σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη, στις 12 Ιουνίου.
Ακόμη, σήμερα απολογούνται σε ανακριτή και εισαγγελέα ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα,συγκεκριμένα στη Βλήχα Ελευσίνας, με σημαία Τόγκο.
Αύριο Τετάρτη, απολογούνται ο 32χρονος Έλληνας και ο 47χρονος Ιρανός υπήκοος που φέρεται να π��ίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και την Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.
Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής, και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ξεχωριστή δικογραφία έχει σχηματισθεί για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.
Έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής για τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου.
Η συνολική ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε φτάνει τους 2 τόνους και 150 κιλά και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.