​Ένα μάθημα ζωής δίνει ένα νεαρό ζευγάρι από το Ηράκλειο Κρήτης που στην κορυφαία στιγμή της ζωής τους σκέφτηκε τον πόνο και την απόγνωση κάποιων συνανθρώπων μας.

Ο 27χρονος Κώστας και η 23χρονη Άννα ενώνονται το ερχόμενο Σάββατο με δεσμούς αιώνιας αγάπης. Για εκείνους δεν υπήρχε δίλημμα κι έτσι αποφάσισαν από κοινού αντί για μπομπονιέρες στο γάμο τους να προσφέρουν τα χρήματα αυτά για να αγοράσουν ένα κιλό κρέας σε οικογένειες συνανθρώπων μας που στερούνται ακόμα και τα προς το ζην!

Απευθύνθηκαν λοιπόν στον Δημήτρη Αποστολάκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει μόνος του την «κίτρινη αποστολή», η οποία αποτελεί μια ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης απέναντι σε δεκάδες οικογένειες. Παρέχει τρόφιμα ακόμα και παιχνίδια κατά καιρούς! Οι μελλόνυμφοι λοιπόν, του ζήτησαν να συντονίσει την προσπάθεια τους και τα χρήματα που είχαν σκοπό να διαθέσουν, να δοθούν για κάποιες μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που το στερούνται.

«Τις ημέρες που ήλθε το ζευγάρι για να με βρει, είχα δεχτεί ένα sms στο κινητό μου, όπου κάποιοι φίλοι με πληροφορούσαν για μια νέα κοπέλα που κινδύνευε με έξωση από το σπίτι της παρότι ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη» εξηγεί ο Δημήτρης Αποστολάκης.

«Η κοπέλα ήταν 7 μηνών έγκυος, ήταν άνεργη τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εμφανιζόταν ανένδοτος να τους κάνει έξωση αφού του χρωστούσαν κάποια ενοίκια. Πήρα το θάρρος και είπα στο νεαρό ζευγάρι τη σκέψη μου, τα χρήματα που είχαν σκοπό να διαθέσουν να τα δώσουμε στην 28χρονη Έλενα που θα μπορούσε να γεννήσει χωρίς το άγχος και τον εφιάλτη της έξωσης. Τα παιδιά δέχτηκαν με χαρά, πήραμε και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος δεν είχε αντίρρηση και χτες πήγαμε και του παραδώσαμε χρήματα που ισοδυναμούν με δύο ενοίκια και της αφήσαμε και μια τσάντα με κρέας! Μάλιστα ο Κώστας και η Έλενα - που ήταν παρόντες σε όλη τη διαδικασία- διέθεσαν και χρήματα για να αγοράσουμε κρέας για άλλες 25 οικογένειες διαθέτοντας συνολικά περίπου 700 ευρώ από τα χρήματα που θα διέθεταν για μπομπονιέρες».

Η απόδειξη για τα ενοίκια που πλήρωσε το ζευγάρι για λογαριασμό της ετοιμόγεννης κοπέλας

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive_s3_amazonaws_com174253apodeixi_509_382_s_jpg.jpg

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive_s3_amazonaws_com174253kreas_509_382_s_jpg.jpg