​Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αφού οι αποκαλύψεις για την τεράστια ποσότητα ηρωίνης που εντόπισε και κατέσχεσε το Λιμενικό, έρχονται η μια μετά την άλλη.

Οι αρχές εντόπισαν και νέα ποσότητα-μαμούθ ηρωίνης, σε κοτέτσια στο Κορωπί, μετά τη βίλα- αποθήκη λευκού θανάτου, στη Φιλοθέη, χάρη στις πληροφορίες που είχαν αλλά και επειδή ο καλά «χωμένος» συνοδός του φορτίου «λύγισε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρανός συνοδός ανέβηκε στο πλοίο «Noor 1», το οποίο ήταν φορτωμένο με δύο τόνους ηρωίνης, ανοιχτά του Ομάν. Η δουλειά του ήταν να μην αφήσει τα σακιά ρυζιού με το σκληρό ναρκωτικό από τα μάτια του και η αμοιβή του έφτανε τα 1.500 ευρώ. Έπειτα, όμως, από τις πρώτες συλλήψεις, τρομοκρατήθηκε και «άνοιξε» το στόμα του, με την ελπίδα της διαφορετικής αντιμετώπισης και μεταχείρησης από την δικαιοσύνη.

Το sms του εφοπλιστή

Αυτό όμως που κατάφερε να "δώσει" το κύκλωμα διανομής των ναρκωτικών ήταν το sms του... εφοπλιστή και φερόμενου ως "εγκέφαλο" της σπείρας.

Πιο συγκεκριμένα, το καρτέλ της ηρωίνης ξεφόρτωσε μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου δύο μέρη της ηρωίνης τα οποία μοιράστηκαν με δύο δρομολόγια, το ένα στη βίλα της Φιλοθέης και το άλλο στην αποθήκη στο Κορωπί.

Τότε ,ήταν που έκανε «ντου» το Λιμενικό και η DEA, συλλαμβάνοντας την πρώην σύζυγο του εφοπλιστή, τη μητέρα της, τον γιο τους και τον νυν σύντροφό της, όπως και έξι Τούρκους με βελγικά διαβατήρια.

Όταν λοιπόν ο εφοπλιστής αποφάσισε να παραδοθεί δηλώνοντας άγνοια, και ενώ ήξερε για την έφοδο των αρχών στη βίλα, μέσα στον πανικό του φέρεται να έστειλε, σε άνθρωπο εμπιστοσύνης του, μήνυμα στο κινητό, στο οποίο ζητούσε να... εξαφανιστούν με κάποιο τρόπο, τα 986,600 κιλά ηρωίνης που βρίσκονταν στο «NOOR 1», η ποσότητα δηλαδή που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι έρευνες σε κρύπτες του πλοίου κ��ι για άλλες ποσότητες ηρωίνης, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στόχος των αρχών είναι η σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων.