Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα 14 άτομα που συνελήφθηκαν στο Κορωπί στο πλαίσιο της υπόθεσης με την νέα ποσότητα ηρωίνης που εντοπίστηκε στο Κορωπί.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η ποσότητα μαμούθ που εντοπίστηκε συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη ποσότητα ίδιας μορφής ναρκωτικών ουσιών άνω του ενός τόνου, που είχε εντοπιστεί πριν λίγες μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Τα 11 άτομα είναι μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» με σημαία Τόγκο που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και το οποίο είχε μεταφέρει όλη την ποσότητα ηρωίνης, που ανέρχεται σε δύο τόνους και 120 κιλά.

Τα υπόλοιπα τρία είναι ένας άνδρας που φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης, μία γυναίκα 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.