Την ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» επισκέφτηκε η Έθελ Κένεντι, σύζυγος του αείμνηστου Ρόμπερτ Κένεντι και μητέρα της διεθνούς ακτιβίστριας Κέρι Κένεντι.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο υποδέχθηκαν την κύρια Έθελ Κένεντι με ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα κολάζ.

Η κυρία Κένεντι ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και τιμήθηκε από την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη στήριξη στο έργο του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ συνομίλησε με τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και τους μοίρασε δώρα και ευχές για ταχεία ανάρρωση.

«Να τιμήσουμε μία κυρία, της οποίας τα επιτεύγματα ζωής και οι αρετές του χαρακτήρα της, την έχουν τοποθετήσει στις καρδιές των πολιτών του έθνους της αλλά και πολύ βαθιά στην καρδιά μας!» σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Τα ευχαριστώ δεν είναι αρκετά. Η εξυπνάδα σου, το πνεύμα σου και η καρδιά σου...» αποκρίθηκε συγκινημένη η κυρία Κένεντι αγκαλιάζοντας την κυρία Βαρδινογιάννη και χαρακτηρίζοντας την «Μητέρα Τερέζα».

Η κυρία Έθελ Κένεντι συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με την κυρία Βαρδινογιάννη. Είναι μητέρα της διεθνούς ακτιβίστριας Κέρι Κένεντι και το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Ρόμπερτ Κένεντι για τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι ιδρυτικά μέλη του Robert Κennedy Leadership Council.

«Μας τιμά που συνεργαζόμαστε με την Κέρι με σκοπό να εισάγουμε τα μηνύματα του Κέντρου Ρόμπερτ Κένεντι για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα ελληνικά σχολεία» σημείωσε η κα Βαρδινογιάννη.

Η κα Έθελ Κένεντι τοποθέτησε το δικό της αστέρι στον ουρανό των αστεριών στην ογκολογική μονάδα παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα», ως ανάμνηση της επίσκεψής της στο νοσοκομείο.