Σκέτη… βόμβα είναι μια 28χρονη πυροτεχνουργός του Ελληνικού Στρατού.

Ο λόγος για την Μαρία Κολτσάκη, μητέρα ενός κοριτσιού ηλικίας τεσσάρων ετών, η οποία είναι από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στην Ελλάδα που ασχολούνται με το επικίνδυνο επάγγελμα του πυροτεχνουργού.
koltsaki-1.jpg
Η ίδια τονίζει ότι λατρεύει την ειδικότητα του πυροτεχνουργού και υποστηρίζει ότι δεν θα έμενε στον Στρατό για καμία άλλη ειδικότητα: «Την ειδικότητά μου την λατρεύω. Μου αρέσει να κάνω οτιδήποτε έχει ενδιαφέρον, δράση και μπορεί να μου ανεβάσει την αδρεναλίνη. Δεν μπορώ τις αδιάφορες καταστάσεις για κανένα λόγο. Δεν θα έμενα στον στρατό για κανένα άλλο λόγο».

Μιλώντας για τη δουλειά της, αναφέρει πως έχει να κάνει «με οτιδήποτε έχει σχέση με εκρηκτικά-πυρομαχικά είτε αφορά αναγνώριση, είτε αφορά οπτική επαφή, εξουδετέρωση ή καταστροφή».
koltsaki-3.jpg
«Κατά καιρούς βρίσκουμε σε διάφορες περιοχές, βλήματα, χειροβομβίδες, σε χωράφια. Τελευταία πήγα στην παραλία των Προσκυνητών στα ΚΑΑΥ, είχε βρεθεί κάτι από την βουλγαρική κατοχή. Ενημερώνεται η αστυνομία, η οποία ειδοποιεί εμάς και καλούμαστε να επέμβουμε. Το πώς θα επέμβουμε έχει να κάνει με την κρίση του πυροτεχνουργού» τονίζει η κα Κολτσάκη.

Πως, όμως, αντιμετωπίζουν μια όμορφη και δυναμική πυροτεχνουργό οι συνάδελφοί της; «Αυτό έχει να κάνει με το πώς θέλεις να σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Εγώ ήμουν η μοναδική γυναίκα στην μονάδα, ήμουν τυπική και αυστηρή γιατί έτσι έπρεπε να είμαι. Ο Ελληνικός Στρατός έχει γυναίκες στα χωράφια του αλλά παραμένει ανδροκρατούμενος χώρος όπου υπάρχουν και φαινόμενα μισογύνηδων, που υποτιμούν τις γυναίκες ανεξαρτήτως προσόντων» σημειώνει η ίδια.