Την ογκολογική μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκαν μετά των συζύγων τους οι καθηγητές πανεπιστημίου -και στενοί συνεργάτες στην διακυβερνητική επιτροπή για την κλιματική αλλαγή- κύριοι Χρήστος Ζερεφός και Ίβαρ Ίζακσεν από τη Νορβηγία.

«Είμαι πολύ συγκινημένη που σήμερα τιμούμε δυο διακεκριμένους καθηγητές, των οποίων η ακαδημαϊκή εργασία και τα επιστημονικά τους επιτεύγματα, τους έχουν τοποθετήσει στην κορυφή της λίστας των ειδικοτήτων τους διεθνώς» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Οι διακεκριμένοι καθηγητές και ακαδημαϊκοί έχουν στενή συνεργασία με την ΕΛΠΙΔΑ ήδη από το 2009, όταν σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην Αθήνα στήριξαν και προώθησαν τη διακήρυξη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις νεότερες γενιές και ειδικά στα άρρωστα παιδιά.

«Έχουμε τιμηθεί από την επιστημονική κοινότητα, αλλά δεν έχουμε τιμηθεί από ανθρώπους του δικού σας κύρους και της δικής σας ψυχής. Ειλικρινά, το εκτιμούμε πολύ» σημείωσε ο κ. Ζερεφός.

Οι δύο καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκαν για προγράμματα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

«Έχουμε εντυπωσιαστεί από το έργο που έχετε κάνει και ακόμα κάνετε εδώ, στο νοσοκομείο. Τα παιδιά θα πρέπει να νιώθουν ευπρόσδεκτα από τις δραστηριότητες που κάνετε εδώ» σημείωσε ο κ. Ίζακσεν.

Οι καταξιωμένοι καθηγητές τιμήθηκαν από την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά τους στις επιστήμες αλλά και την ευαισθησία τους στα θέματα που αφορούν στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.