​Τους αριστούχους μαθητές που είτε δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή που ονειρευόντουσαν είτε πέρασαν σε κάποια πόλη μακριά από το σπίτι τους και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν, θέλουν να αποκτήσουν τα ιδιωτικά κολλέγια στη χώρα μας και γι' αυτό χορηγούν πολλές υποτροφίες.

«Όλα τα κολλέγια έχουν προγράμματα υποτροφιών με τα οποία με βάση το βαθμό αποφοίτησης από το λύκειο ή τα μόρια που έχουν πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις προσφέρουμε σημαντικές μειώσεις διδάκτρων.» σημείωσε ο Κώστας Καρκανιας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κολλεγίων.

Οι ιδιοκτήτες των κολλεγίων εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές και οι οικογένειές τους γλιτώνουν αρκετά χρήματα κάθε χρόνο. Αν κάποιος για παράδειγμα περάσει στη Νομική Κομοτηνής και η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να μετακομίσει τότε μπορεί άνετα να διεκδικήσει μια υποτροφία σε γνωστό κολλέγιο.

«Από τις 8.900 ευρώ που είναι το συνολικό κόστος κάποιος που έχει μια άριστη απόδοση στις πανελλαδικές μπορεί να επιβαρυνθεί στο συμβολικό ποσό των 2.900 ευρώ.» ανέφερε ο Στυλιανός Αμαργιανάκης, Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Κολλεγίου.

Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 μπορούν να διεκδικήσουν μια υποτροφία η οποία μάλιστα μπορεί να φτάσει και το 75% στο συνολικό κόστος των διδάκτρων. Εκεί που ποντάρουν τα κολλέγια, είναι η επίσημη αναγνώριση από το κράτος των πτυχίων που προσφέρουν.

«Το πρόγραμμ�� σπουδών που παρακολουθούν οι φοιτητές στην Ελλάδα είναι ακριβώς το ίδιο μ' αυτό που θα παρακολουθούσαν αν είχαν επιλέξει για σπουδές τους τη Γαλλία.» υπογράμμισε ο Κώστας Καρκανιάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κολλεγίων.

«Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους πλέον γνωρίζουν ότι τα πτυχία που θα πάρουν μετά από φοίτηση σε ένα κολλέγιο είναι πλήρως αναγνωρισμένα και ισοδύναμα μ' αυτά που θα έπαιρναν αν τελείωναν ένα πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ.» τόνισε ο Κώστας Καρκανιας.

Στην ιστοσελίδα του συνδέσμου ελληνικών κολλεγίων μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα υποτροφιών των κολλεγίων.