​Έντονο προβληματισμό προκάλεσε το σχόλιο- αγγελία του 22χρονου Σατανιστή, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία μιας 41χρονης άστεγης σε πάρκο της Γλυφάδας, στο ίντερνετ κάτω από ένα βίντεο ελληνικού συγκροτήματος metal μουσικής.

Στο σχόλιο του έγραφε ότι αναζητούσε άτομα να τον μυήσουν στο σατανισμό, ενώ έδινε και το κινητό του τηλέφωνο.

Το συγκρότημα, που κάτω από το τραγούδι του έγινε το σχόλιο, ονομάζεται «Rotting Christ», το οποίο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, πήρε θέση για το περιστατικό, γράφοντας: «Οι «Rotting Christ»έχουν αποδείξει την αξία τους σαν συγκρότημα και σαν άτομα εντός και εκτός της σκηνής μέσα στα χρόνια. Οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με τη μουσική τους είναι άσχετος και αποτελεί ανούσια προπαγάνδα.»

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση του 22χρονου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο χώρο της εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε πως κατήγγειλε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος σελίδες με σατανιστικό περιεχόμενο.

«Σε επίπεδο προλήψεως θα έπρεπε να κατεβούν οι σατανιστικές σελίδες από το διαδίκτυο, πρέπει να μπαίνουν ψαλίδια σε καταστάσεις που προωθούν και προάγουν τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές»