Ένοχους έκρινε και τους τρεις κατηγορουμένους για το θάνατο της Φαίης Μπλάχα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για τον Βαγγέλη Στεφανάκη και συνολικά 5 έτη φυλάκισης με 3ετή αναστολή (και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της για ένα χρόνο μία φορά το μήνα) για την αδερφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα, απορρίπτοντας τα αιτήματά τους για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Επίσης στον Βικ Σαρέλ, φίλο του Στεφανάκη επεβλήθη ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η Μαριαλένα Μπλάχα απουσίαζε από την αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα που ανακοινώθηκαν οι ποινές, διότι δεν αισθανόταν καλά, ενώ ο Βαγγέλης Στεφανάκης άκουσε την απόφαση ψύχραιμος.

Νωρίτερα, όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, η εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Βαγγέλη Στεφανάκη και να καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι για το αδίκημα της θανατηφόρας βλάβης όπως ζήτησε η υπεράσπισή του.

Η εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την ενοχή χωρίς κανένα ελαφρυντικό τόσο για την αδελφή της Φαίης, όσο και για τον Βικ Σαρέλ, το φίλο του Στεφανάκη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, αναφέρθηκε στη σχέση του Β. Στεφανάκη με τις δύο αδελφές, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο ��ια επιφανειακές σχέσεις αλληλεξαρτήσεων, ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο αδελφές, επιρροών και κολακείας που αισθανόταν ο κατηγορούμενος ως «αντικείμενο διένεξης» μεταξύ των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 26χρονος κατηγορούμενος που «είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του» γοητεύτηκε όταν γνώρισε την 32χρονη Μαριαλένα «μία μεγαλύτερή του και όμορφη γυναίκα». Στην πορεία ο κατηγορούμενος έγινε ζευγάρι με την 23χρονη Φαίη και τότε «η Μαριαλένα από προστάτιδα έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει... Ο κατηγορούμενος είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του, όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας, όπως προκύπτει από τη συχνή επικοινωνία τους... Ο κατηγορούμενος δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για το θύμα. Κολακευόταν ότι είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δύο όμορφες αδελφές... είχε αγάπη μόνο προς τον εαυτό του».

Αντίστοιχα, κατά την εισαγγελική εκτίμηση, για τη Μαριαλένα «ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της». Μάλιστα, αναφερόμενη στη συγγνώμη που ζήτησε η κατηγορούμενη στην απολογία της, η εισαγγελέας είπε: «Δεν αρκεί η συγγνώμη τ��ς... Πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας».

Η εισαγγελέας τόνισε πως το θύμα πέθανε ακαριαία από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο στο κεφάλι και επισήμανε: «Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά, την ��τύπησε σε όλο το σώμα... Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο είχαν γίνει στο τέλος, το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά... ».

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε ότι διαψεύστηκε από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο ισχυρισμός που από την αρχή προέβαλε ο Β. Στεφανάκης, ότι η Φαίη πέθανε γιατί χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.