​Καταπέλτης είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τον θάνατο της Φαίης Μπλάχα στη Ν��α Μάκρη από τον σύντροφό της Βαγγέλη Στεφανάκη!

Συγκεκριμένα πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο: να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Βαγγέλη Στεφανάκη και να καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι για το αδίκημα της θανατηφόρας βλάβης όπως ζήτησε η υπεράσπισή του.

Η εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την ενοχή χωρίς κανένα ελαφρυντικό τόσο για την αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα όσο και του Βικ Σαρέλ, του φίλου του Στεφανάκη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Τι είπε η εισαγγελέας

«Ο Στεφανάκης γνώρισε τη Μαριαλένα σε ένα γυμναστήριο όταν ήταν 24 ετών. Ο ισχυρισμός τους ότι γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 είναι αβάσιμος εξαιτίας της αλληλουχίας των γεγονότων. Γυμνασμένος όπως ήταν γοήτευσε την Μαριαλένα και εκείνος γοητεύτηκε από μία μεγαλύτερή του και όμορφη γυναίκα. Όμως όταν η Φαίη έγινε ζευγάρι με τον Στεφανάκη η Μαριαλένα έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε τη μικρότερη αδερφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει. Ο Στεφανάκης αν και είπε ��τι επιλογή του ήταν η Φαίη, ποτέ δεν ξέφυγε από την επιλογή της Μαριαλένας. Τα χτυπήματα που δέχθηκε η Φαίη στο κεφάλι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο. Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά, τη χτύπησε σε όλο της το σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο έγιναν στο τέλος, το κορίτσι θα υπέφερε φρικτά. Το επιχείρημα ότι η Φαίη χτύπησε στον προφυλακτήρα είναι ψευδές, όπως επίσης και ο ισχυρισμός του Στεφανάκη πως δεν μπόρεσε να ελέγξει τη δύναμη του. Ο κατηγορούμενος ήταν θιασώτης των γυμναστηρίων. Έκανε πολεμικές τέχνες και ήξερε τη δύναμη του, ήξερε τι έκανε όταν χτυπούσε τη Φαίη».

Για την σχέση του κατηγορούμενου με τις δυο αδελφές η εισαγγελέας τόνισε:

«Ο ��τεφανάκης ήταν τρόπαιο για την Μαριαλένα, εκείνος αγαπούσε μόνο τον εαυτό του! Ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακευόταν ότι είχε γίνει το αντικείμενο διένεξης από τις δυο όμορφες αδελφές, είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του. Για την Μαριαλένα από την άλλη ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της. Δεν αρκεί μόνο η συγγνώμη της, πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας»

Οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων

Την ώρα της αγόρευσης της εισαγγελέως ο Βαγγέλης Στεφανάκης ήταν σκυθρωπός και είχε κατεβασμένο το κεφάλι. Την ίδια ακριβώς αντίδραση είχε και η Μαριαλένα η οποία ξέσπασε σε κλάματα μόλις η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της.

Τώρα αναμένεται η απόφαση της δικαστικής έδρας.