Αναβρασμός επικρατεί και πάλι στα ΑΕΙ καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία, ενώ η γενική συνέλευση που θα έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου Αθηνών κρίνεται κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου στο ίδρυμα!

Εν τω μεταξύ, όπως σας γράψαμε από το star.gr, υπό κατάληψη τελούν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και το πανεπιστήμιο Πάτρας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτιρίου της διοίκησης, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται πως oι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιολογηθούν οι οργανισμοί και τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων από ανεξάρτητο εκτιμητή και στη συνέχεια να καλυφθούν 600 θέσεις από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Aπό την πλευρά της η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τάχιστα και ότι θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις σε περίπτωση που ο εκτιμητής κρίνει ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού.