Γέφυρα ελπίδας και συνεργασίας στήθηκε το πρωί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το Πανεπιστήμιο Πατρών με φορέα το κέντρο προσέλκυσης και ενημέρωσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, γνωστό ως ΚΕΔΜΟΠ και το Καραϊσκάκειο ίδρυμα Κύπρου, γίνονται σύμμαχοι με το σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στη μάχη κατά του καρκίνου.

«Μια συμμαχία που δημιουργεί μια ξεχω��ιστή οδό συνεργασίας και χτίζει μια γέφυρα σωτηρίας από την Ανατολική Μεσόγειο προς ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, όλων των φυλών και όλων των χωρών που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης.» ανέφερε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Εμείς και ως πρυτανική αρχή αλλά και όλο το Πανεπιστήμιο κυρία Βαρδινογιάννη ακολούθησε το φωτεινό σας παράδειγμα που τόσα έχετε προσφέρει και κάναμε αυτή την προσφορά, ιδρύσαμε το ΚΕΔΜΟΠ» τόνισε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παναγιωτάκης.

Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών, συγκριτικά με τον πληθυσμό της και οι δότες της έχουν χαρίσει δώρο ζωής σε εκατοντάδες ασθενείς σε 25 χώρες.

«Συγχαρητήρια, σας καμαρώνουμε και σας θαμάζουμε, που είστε, η Κύπρος, πρώτη σ' αυτόν τον τομέα και πραγματικά παίρνουμε μαθήματα, από την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και τη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους.» σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Μετά από 150.000 δότες σε ένα νησί έχουμε μάθει ένα πράγμα, μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, χρειαζόμαστε βοήθεια, χρειαζόμαστε συνεργασία.» ανέφερε ο δρ Παύλος Κωστέας, εκτελεστικός διευθυντής του Καραϊσκάκειου ιδρύματος Κύπρου.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η προσέλκυση και έγγραφη στη παγκόσμια δεξαμενή δοτών μυελού των οστών ικανού αριθμού εθελοντών ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα ανεύρεσης μοσχεύματος για κάθε ασθενή που χρήζει μεταμόσχευσης.