​Ως τουρίστας που ήρθε στη χώρα μας για λόγους υγείας εμφανίστηκε στον ανακριτή ο φερόμενος ως εγκέφαλος του καρτέλ των ναρκωτικών που σκόπευε να διοχετεύσει στην κεντρική Ευρώπη ��άνω από ένα τόνο καθαρή ηρωίνη.

Ο Βέλγος υπήκοος Τουρκικής καταγωγής όπως φέρεται να είπε στον ανακριτή, σκόπευε να μείνει για ένα χρόνο στην Αθήνα λό��ω του ήπιου κλίματος και μάλιστα θα έφερνε και την οικογένειά του. Όσο για τα ναρκωτικά δεν είχε ιδέα. Στην αποθήκη στο Κορωπί, όπως είπε, πήγε τυχαία για να δει τον κουνιάδο του.

O κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο κουνιάδος του που βρισκόταν στην αποθήκη και του ζήτησε να πάει μερικά αναψυκτικά. Τότε ζήτησε από έναν φίλο του, συγκατηγορούμενο, να οδηγήσει το αυτοκίνητο ως το Κορωπί. Δεν γνώριζε τίποτε για ναρκωτικά, τόνισε.

Εντωμεταξύ, αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο εφοπλιστής, η πρώην σύζυγος του και ο φίλος της προφυλακίστηκαν.

Όπως αποκαλύπτει το Star, οι επίδοξοι διακινητές των ναρκωτικών σκόπευαν να ανοίξουν ολόκληρη επιχείρηση που θα χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να διοχετεύουν ηρωίνη από το Αφγανιστάν στο Βέλγιο.

Ο ένας από τους κατηγορουμένους φέρεται να υποστήριξε ότι πήγε στην αποθήκη για να στηθεί η εταιρία. Συγκεκριμένα φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε στην αποθήκη στο Κορωπί για τη σύσταση μιας νέας Βελγικής εταιρίας Τουρκικών συμφερόντων και επειδή γνωρίζει ελληνικά τον κάλεσαν ως διερμηνέα. Δεν γνώριζε ότι μέσα υπήρχαν κρυμμένα ναρκωτικά.

Ο ένας τόνος ηρωίνης που κατασχέθηκε, όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές, δεν ήταν παρά μόνο η αρχή.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν όλα τα στοιχεία.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου νοικιάζουν την αποθήκη στο Κορωπί για τους επόμενους μήνες. Πληρώνουν μάλιστα αμέσως, αρχικά μια προκαταβολή 2 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια άλλες 8 χιλιάδες.

Την Τρίτη 10 Ιουνίου αγοράζουν της μετρητής ανυψωτικό μηχάνημα για να μεταφέρουν τα σακιά με την ηρωίνη μέσα στην αποθήκη - συσκευαστήριο.

Την ίδια ημέρα την Τρίτη 10 Ιουνίου αγοράζουν από έναν ιδιώτη και το πολυτελές τζιπ με το οποίο μεταφέρονται τα ναρκωτικά από τη βίλα της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί.

Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 11 Ιουνίου, παραλαμβάνουν τους σάκους μαρμαρόσκονης, όπου σκόπευαν να κρύψουν τα ναρκωτικά.

Είχαν παραγγείλει πάνω από 4 χιλιάδες σακιά. Ποσότητα υπερβολική και όπως εκτιμάται θα τη χρησιμοποιούσαν για τα επόμενα φορτία ηρωίνης που σκόπευαν να φέρουν από το Αφγανιστάν.

Η σύλληψη της σπείρας γίνεται ακριβώς την επόμενη μέρα την Πέμπτη 12 Ιουνίου όταν αρχίζει η μεταφορά της ηρωίνης από τη βίλα της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί.