Χιλιάδες λίτρα ακατάλληλων ή ληγμένων οινοπνευματωδών ποτών και αναψυ��τικών, καθώς και ποσότητα ξηρών καρπών, θα διαχέονταν στην αγορά αν δεν εντοπίζονταν από κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έπειτα από έλεγχο που διεξήγαγαν σε ανώνυμη εταιρία ποτών και ειδών διατροφής, στην περιοχή του Αγρινίου.

Ειδικότερα, δεσμεύτηκαν πλαστικές φιάλες με κονιάκ, ούζο, τσίπουρο, βότκα, άγνωστο αλκοολούχο ποτό, κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί, μπίρες, ξύδι, χυμοί φρούτων, νερό, τσάι, αναψυκτικά, καφέδες, μη αλκοολούχα ποτά, σόδες και ξηροί καρποί.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, τα παραπάνω προϊόντα δεσμεύθηκαν, διότι χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση, λόγω μη σωστής αποθήκευσης και αποσύνθεσης των συσκευασιών, με αποτέλεσμα πιθανή μόλυνση προερχόμενη από ξένες ουσίες και αλλοίωση.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, υπήρξε έλλειψη φορολογικών στοιχείων και τιμολογίων, μη αναγραφή ενδείξεων επί των συσκευασιών, καθώς και ύπαρξη προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας.