​Δηλώσεις για τους λόγους που τον έκαναν να ζητήσει να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του έκανε ο Σάββας Ξηρός στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, υποστηρίζοντας ότι μέσα στη φυλακή κινδυνεύει η ζωή του.

«Αυτός ο κατά κάποιο τρόπο αποκλεισμός από τις υπηρεσίες υγείας ισχύει για όλους τους κρατουμένους. Την έχω βιώσει πολλές φορές ως σήμερα την θανατική ποινή, δεν είναι σημερινή αίσθηση. Κάποια στιγμή η ποινή μου θα λήξει, πρέπει να καταλήξω εγώ, πριν λήξει η ποινή μου; Αυτό που βιώνω να μην το περάσει ούτε ο εχθρός μου. Είναι κάτι παράλογο, η φυλακή είναι κάτι παράλογο», είπε.

Ο αρχιτρομοκράτης της 17Ν αναφέρθηκε επίσης και στην απόδραση του αδελφού του Χριστόδουλου, τονίζοντας ότι δραπέτευσε για να… γλιτώσει.

«Ο Χριστόδουλος γλίτωσε από εδώ τα χειρότερα, εδώ κινδύνευε περισσότερο η ζωή του, λίγο πριν φύγει είχε δηλητηριαστεί: Έφαγε το φαγητό της φυλακής που του έφερε κάποιος και έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά. Μετά επισκέφτηκε διατροφολόγο και αυτός του είπε ότι είχε πρόβλημα από χρόνια φαρμακευτική αγωγή, που όμως δεν έπαιρνε», είπε και πρόσθεσε ότι ο αδελφός του δεν πρόκειται να επιχειρήσει καμία δολοφονική ενέργεια.

Όσο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν να τον υπερασπιστούν είπε:

«Ήρθαν να με υπερασπιστούν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και κατακρίθηκαν μετά».