​Κρίσιμη είναι η κατάσταση 50χρ��νου ναύτη στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος τραυματίστηκε την Τρίτη από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αντιρρυπαντικό σκάφος όπου εργαζόταν, στο Θερμαϊκό.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Όπως ανακοίνωσε, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στον πλωτό διαχωριστήρα «Τάσος II», νηολογίου Θεσσαλονίκης, της εταιρείας «North Aegean Slops», όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σημειώθηκε έκρηξη περίπου στις 9:00 το πρωί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 50χρονος καθάριζε εκείνη την ώρα το αντλιοστάσιο του σκάφους.

Από την έκρηξη και την μικρής έκτασης πυρκαγιά που ακολούθησε υπέστη εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα, με συνέπεια να διακομιστεί αρχικά στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου, όμως, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Η Λιμενική Αστυνομία απαγόρευσε τον απόπλου του πλωτού διαχωριστήρα από το λιμάνι της πόλης, ενώ ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, την οποία θα διενεργήσει ειδικός επιθεωρητής.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, τοποθετήθηκε όμως προληπτικά πλωτό φράγμα πέριξ του πλοίου.

Επιπλέον από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την επιθεώρησή του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.