​Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων και μέχρι τώρα, αναλυτές και διορθωτές συμφωνούν ότι δεν θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στη διαμόρφωση των βάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζουν οι βάσεις στο πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών, όπου ακόμα και περιζήτητες σχολές όπως η Νομική και η Φιλολογία είναι πιθανόν να σημειώσουν και μικρή πτώση, μιας και οι υποψήφιοι δεν έγραψαν και τόσο καλά στα Αρχαία Ελληνικά.

Από την άλλη στο 2ο και 4ο πεδίο αναμένεται άνοδος σε περιζήτητα ΤΕΙ, ενώ προβλέπεται στις υπόλοιπες σχολές οι βάσεις να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές πάντως αναμένονται στο 3ο και στο 5ο πεδίο, ενώ άνοδο θα σημειώσουν οι ιατρικές σχολές.

Πάντως όπως έχει ξαναγράψει το star.gr η διαμόρφωση των βάσεων θα εξαρτηθεί και από τον τρόπο που θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι και το κατά πόσο θα προτιμήσουν σχολές κοντά ή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Οι πανελλήνιες θα συνεχίσουν στις 21 Ιουνίου, οπότε και ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, ενώ οι υποψήφιοι στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα εξεταστούν στα αθλήματα από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Όσο για την βαθμολόγηση των γραπτών, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, ώστε τον Ιούλιο οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.