​Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη χρυσή τομή στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστήμιων.

Οι δυο αρμόδιοι υπουργοί οι οποίοι είχαν διαφωνήσει ανοιχτά τώρα με τη λύση που βρέθηκε εμφανίζονται ικανοποιημένοι.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι όμως ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Μάλιστα, στο πολυτεχνείο οι υπάλληλοι απεργούν και κρατούν το ίδρυμα κλειστό.

Σε απεργία είναι και οι διοικητικοί της Πάτρας, οι οποίοι κρατούν επιφυλακτική στάση ενώ ο υπουργός παιδείας σήμερα συναντήθηκε με τους πρυτάνεις.

Ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους πρυτάνεις "άδειασε" τον πρώην υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, υποστηρίζοντας ότι η προηγουμένη διαθεσιμότητα έγινε χωρίς καμία αξιολόγηση κάτι που θα γίνει τώρα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προκηρυχθούν 6ΟΟ θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και όσο διαρκεί η αξιολόγηση να μην απολυθεί κανείς. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν νέες θέσεις θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τους διοικητικούς των πανεπιστήμιων το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να γίνει νέα διαπραγμάτευση με την Τρόικα για το θέμα της διαθεσιμότητας.