​Ούτε θα μπορούσαν να το είχαν φαντασθεί, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ Λάρισας πως, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω έναν… 62χρονο διαρρήκτη διαμερίσματος, ότι θα είχαν συλλάβει τον άνθρωπο που στα αστυνομικά χρονικά της περιοχής έγινε γνωστός ως ο «δράκος» της Λάρισας.

Είναι ο άνθρωπος που πριν 22 χρόνια αποτέλεσε τον «φόβο και τον τρόμο» νόμιμων και «παράνομων» ερωτικά, ζευγαριών της Λάρισας, ο άνθρωπος που συνελήφθη το 1992 στο χωριό του στην Καρδίτσα, μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού, μόνιμου, αρχισμηνία το βράδυ της 23ης Μαΐου του 1992 στην εθνική οδό Λάρισας – Αθήνας.

Έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, μετά από 20 χρόνια τουλάχιστον φυλάκιση για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βιασμούς, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας κλπ, ο 62χρονος σήμερα «δράκος», συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη Λάρισα την ώρα που εισέβαλλε σε διαμέρισμα με σκοπό τη διάρρηξη.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ Λάρισας κλήθηκαν να επέμβουν σε διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή του ΟΣΕ στη Λάρισα. Διαμέρισμα στο οποίο είχε ήδη εισβάλλει ο 62χρονος, αφού πρώτα σκαρφάλωσε σε δέντρο μέσω του οποίου έφθασε σε μπαλκόνι διαμερίσματος του 1ου ορόφου, όπου με «λοστό» παραβίασε την μπαλκονόπορτα.

Η πραγματική έκπληξη ωστόσο ήταν αυτή των αστυνομικών όταν διαπίστωσαν στη συνέχεια πως, ο 62χρονος που είχε συλληφθεί νωρίτερα ήταν αυτός που είχε γίνει γνωστός ως ο «δράκος» της Λάρισας, έχοντας τρομοκρατήσει ζευγάρια που απολάμβαναν τον έρωτά τους, σε περιφερειακές οδούς και αγροτικές περιοχές, έξω από την πόλη.

Με τον 62χρονο να περιγράφεται από παλιούς Λαρισαίους αστυνομικούς ως ο «πλέον αδίστακτος» αφού με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας υποχρέωνε τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του, προχωρώντας ταυτόχρονα ο ίδιος σε πράξεις που «δεν μπορούν» να περιγραφούν.

Μάλιστα σε όποιες περιπτώσεις το ζευγάρι αρνούταν να πράξει τις επιθυμίες του «δράκου» ή προσπαθούσε να διαφύγει, τότε πυροβολούσε εναντίον τους ενώ στην περίπτωση του νεαρού αρχισμηνία, τον τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας τον στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας εξετάζοντας, προς το παρόν, αν ο 62χρονος εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων στη Λάρισα αφού, σύμφωνα με πληροφορίες στο αγροτικό του αυτοκίνητο βρέθηκαν διάφορα κλοπιμαία όπως και εργαλεία για διάρρηξη.

Σύμφωνα με άλλες πηγές αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν την Κυριακή έρευνα στο σπίτι του 62χρονου στην Ανάβρα.

Ο 62χρονος οδηγ��θηκε στην Εισαγγελία Λάρισας, όπου ζήτησε και έλαβε τη νόμιμη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.