Ο καιρός μοιάζει να τρελάθηκε ξανά σήμερα στην Αττική, όπως και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας, όπου μετά από μία ζεστή και πραγματική καλοκαιρινή ημέρα μέχρι το μεσημέρι, από το απόγευμα άρχισαν σταδιακά να εκδηλώνονται από τα βόρεια και δυτικά προάστια βροχές, με χαλαζόπτωση σε αρκετές περιπτώσεις, οι οποίες πλέον έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της ίδιας περιφέρειας. Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα φαινόμενα στη βορειονατολική Αττική.

Mάλιστα , στην Ιππκράτειο Πολιτεία της Αττικής και σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας το... στρωσε το χαλάζι, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία!

xalazostrosi 2 ippokratios politeia.jpg


Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με το metar.gr η θερμοκρασία σε περιοχές της Αττικής, όπως το Γαλάτσι και οι Άγιοι Ανάργυροι, έφθασε τους 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη συνέχεια άνοιξαν οι... ουρανοί! Πρόκειται σαφώς για ένα ακόμη σύμπτωμα της αστάθειας στην ατμόσφαιρα, που κάνει σχεδόν σταθερά την εμφάνισή της στη χώρα μας φέτος από τον Μάιο, κάθε λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα την απότομη εναλλαγή του καιρού. Το φαινόμενο θεωρείται σύνηθες την άνοιξη από τους μετεωρολόγους, αλλά δεν θεωρείται σπάνιο να επεκτείνεται μέχρι και τον Ιούνιο, ενώ υπήρξε χρονιά (το 2002) που διήρκεσε μέχρι και τον Ιούλιο!

Για αύριο πάντως, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές καταιγίδες και πάλι, αλλά σε ορεινά κυρίως τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Ήπειρο, από 16 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 31.