​Οι 11 συλληφθέντες ανάμεσα τους πέντε Τούρκοι, ο εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του, ο 15χρονος γιος τους και η πεθερά του, έφτασαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Πειραιά όπου τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι άντρες του Λιμενικού το βράδυ της Πέμπτης μετά από μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί εντόπισαν στη βίλα του εφοπλιστή στη Φιλοθέη περίπου μισό τόνο ηρωίνης, την οποία είχαν κρύψει στο υπόγειο και επρόκειτο να την διοχετεύσουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα ναρκωτικά είχαν προέλευση από το Αφγανιστάν. Στη χώρα μας έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες με πλοία του συλληφθέντα εφοπλιστή.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι λιμενικοί σε συνεργασία με την αστυνομία, συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια της βίλας, κόρη εμπόρου διαμαντιών, τον πρώην σύζυγό της ο οποίος είναι εφοπλιστής και τον 15χρονο γιό τους.

Τα δύο πολυτελή οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από τη βίλα οδήγησαν τους αστυνομικούς σε αποθήκη στο Κορωπί. Εκεί, το κύκλωμα έκρυβε άλλα 600 κιλά ηρωίνης, τα οποία ήταν σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένο�� να διακινηθούν με φορτηγά οχήματα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Να σημειωθεί πως είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε Κορωπί και Φιλοθέη Αττικής και οδήγησε στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 443 πλαστικών συσκευασιών ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών.

Ο κ. Λαγκαδιάνος είπε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ!

Επίσημα, το Λιμενικό αναφέρει ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, επιχειρησιακά και δικαστικά και πως δεν μπορεί να ανακοινώσει ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση.