​Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση του Λιμενικού σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ, για την εξάρθρωση δικτύου διακίνησης ηρωίνης, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

doubles.jpg
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν... 1.133 κιλά ηρωίνης (η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα), ενώ συνελήφθησαν και 11 άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και ένας... ανήλικος.

IMG_9054s.jpg
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αρχές έκαναν «ντου» σε βίλες στη Φιλοθέη αλλά και άλλων περιοχών των Βορείων προαστίων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν σαν αποθήκες φύλαξης των ναρκωτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ��ληροφορίες, ο ένας εκ των συλληφθέντων και ιδιοκτήτης της βίλας στη Φιλοθέη, είναι γνωστός εφοπλιστής που δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας, ο οποίος φέρεται να έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι. Στα χέρια της αστυνομίας είναι επίσης η σύζυγος και ο γιος του.

IMG_9068s.jpg
Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή οχήματα, τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ.

IMG_9263s.jpg
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενερ��είται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

IMG_9201s.jpg
Τα συγχαρητήρια του, στους άντρες του Λιμενικού έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ δήλωσε: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

IMG_9189s.jpg