​Την προσεχή Τρίτη, 17 Ιουνίου, θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013, όπου κατηγορούνται τέσσερα άτομα.

Σήμερα κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, αλλοδαπός εργάτης γης, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των μεταναστών, που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, δυο από τους επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ ο τρίτος πυροβόλησε σε ευθεία βολή. Επίσης, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών γης.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπήρξε ένταση όταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγόρησε συνηγόρους πολιτικής αγωγής για εκβιασμό, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αντιδράσουν έντονα, λέγοντας πως πρόκειται για επίθεση λάσπης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας δεκάδες άτομα, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου του 2013 περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 από αυτούς.