​Σε εκτόνωση οδηγούνται οι κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών της Μυκόνου μετά τη λύση που δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με εκπροσώπους του νησιού.

Ο αναβρασμός στο κοσμοπολίτικο νησί εν μέσω τουριστικής αιχμής προκλήθηκε όταν η αστυνομία μετά από σχετικές καταγγελίες άρχισαν να κλείνει νυχτερινά καταστήματα για υπερβάσεις στο ωράριο λειτουργίας και για ηχορύπανση.

Αυτή η εικόνα ερήμωσης στα άλλοτε πολύβουα καλντερίμια της Μυκόνου, αποτέλεσε ίσως το δυνατότερο χαρτί του εμπορικού κόσμου που δραστηριοποιείται στο κοσμοπολίτικο νησί για να σταματήσουν τα δεκάδες λουκέτα σε καιρό τουριστικής αιχμής σε νυχτερινά κέντρα.

Το μεσημέρι εκπρόσωποι του νησιού συναντήθηκαν με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεσα διευκρινιστική διαταγή που θα ξεκαθαρίζει την εφαρμογή του σχετικού νόμου ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια από τους καταστηματάρχες.

Η διαβεβαίωση του υπουργού ικανοποίησε τους εκπροσώπους της Μυκόνου και όπως δήλωσαν, δεν υπάρχει πλέον λόγος να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο νησί.