​Μοιάζει απίστευτο: μαύρες σακούλες γεμάτες με έγγραφα που περιείχαν οικονομικά στοιχεία δημοσίου, βιογραφικά με πλήρη προσωπικά στοιχεία, κινήσεις λογαριασμών υπουργείων με ονόματα, πετάχτηκαν στους κάδους σκουπιδιών την ώρα που γινόταν η παραλαβή και η παράδοση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το ρεπορτάζ του STAR είναι αποκαλυπτικό.

Αν νομίζετε ότι τα έγγραφα που κρατάμε στα χέρια μας, έγγραφα που περιέχουν αλληλογραφία μεταξύ υπουργών και υπηρεσιών, πλήρη στοιχεία ανθρώπων που έχουν υποβάλλει αιτήσεις, αλλά και αναλυτικά ποσά που έχουν δοθεί από το δημόσιο σε ιδιώτες βρίσκονται στα γραφεία κάποιου υπουργείου κάνετε λάθος.

O δημοσιογράφος του STAR, Βαγγέλης Γκούμας τα βρήκε στα σκουπίδια στην κυριολεξία!

Ανάμεσα στα σκουπίδια υπήρχε και έγγραφο με θέμα κατάθεση ψευδών στοιχείων σε αίτηση για ειδοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Και εδώ υπήρχαν τα πλήρη στοιχεία των ανθρώπων που αναμίχθηκαν στην υπόθεση.

Στα σκουπίδια ακόμα υπήρχαν σφραγισμένοι φάκελοι της τράπεζας της Ελλάδος. Τους ανοίξαμε και είδαμε αντίγραφα κινήσεων λογαριασμών με πλήρεις αριθμούς τον τέταρτο μήνα του 2014 με διάφορα ποσά από 6.000 ευρώ μέχρι και 51.000. Ποσά που αφορούσαν απόδοση εσόδων.

Ακόμη βρήκαμε έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» από την διεύθυνση έργων προς ΥΠΕΚΑ για έργα ύδρευσης με κοινοποίηση σε υπουργό και αναπληρωτή υπουργό.

Και εδώ υπάρχουν τεράστια ερωτήματα. Γιατί δεν κατέστρεψαν οι υπεύθυνοι όλες αυτές τις εκατοντάδες έγγραφα με τον ειδικό καταστροφέα εγγράφων πριν τα πετάξουν στα σκουπίδια; Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει τι πρέπει να πεταχτεί ή όχι;

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...